top of page
Billede af Louis Galvez

Traumer

Har du været udsat for et eller flere traumer? 

Er der ting, fra fortiden, som præger nutiden negativt? 

Bliver du trigget? Altså hvor du får en intens følelsemæssig respons, som ikke matcher med situation - men som nok snarere matcher med noget, du har oplevet tidligere? 

Har du fået en PTSD diagnose? 

Har du oplevet overgreb? 

Har du nu svært ved at sætte grænser  - og drage omsorg for dig selv? 

Undgår du ting og steder, der har med traumet at gøre? 

Traumer forsvinder ikke bare. Kroppen husker. 

Traumer kan være mange forskellige ting, f.eks. tab af en elsket, ulykke, vold eller overgreb. Forskellen mellem en ubehagelig oplevelse og et traume, er at et traume er for overvældende til, at psyken kan bearbejde det alene i situationen. Det er for meget. Det kan føre til en række psykologiske symptomer såsom flashbacks, søvnforstyrrelser, angst eller depression. Det er meget forskelligt, hvordan det kommer til udtryk fra person til person - men fælles er, at det kan være meget ubehageligt og generende. 

 

Det kan være afgørende at få psykologisk behandling for bedre at forstå, integrere og bearbejde de traumer, man har oplevet. 

Hos mig vil vi arbejde med nænsomt at få givet på det svære, der er sket, tale om hvordan det var, hvad det gjorde ved dig, hvad det gør ved dig i dag, og hvordan du ønsker at tage det med videre fremover. Hvis ikke du allerede kender kunstarten kintsugi, så er det værd at google -  det er et godt billede på, hvad målet med behandlingen vil være. 

 

Jeg har nogen erfaring med behandling af traumer og PTSD, og jeg føler mig tryg i at hjælpe. Det er dog vigtigt for mig at være gennemsigtig omkring, at jeg på ingen måde er specifikt uddannet som traumebehandler. Der er heldigvis mange dygtige fagfæller derude, som kan hjælpe. Så - jeg hjælper gerne med traumer, men er det mere komplekse traumer, kan det være værd at overveje at opsøge en psykolog med speciale på området. 

bottom of page