top of page

Parterapi

Parterapi er for alle par

Oplever I udfordringer I jeres parforhold?

Drømmer I om at have bedre kommunikation?

Ønsker I at pleje jeres relation? 

Har I oplevet svigt i form af tillidsbrud eller utroskab?

Vil I gerne have gnisten tilbage?

Er I gledet væk fra hinanden?

Er jeres sexliv ikke, som I ønsker det?

Bliver I ved med at sidde fast i de samme skænderier?

Der er ikke noget, der er for stort eller for småt til, at man kan gå i parterapi. Jeg har par, som kommer til mig, som allerde har besluttet sig for at skilles men vil prøve parterapi som det sidste - og jeg har par, som trives i parforholdet men gerne vil blive klogere på hinanden og forebygge konflikter, og så har jeg par der oplever alt derimellem. Jeg har par, som har været sammen været i et par måneder og par, som har været gift i mange år - og par, der ligger steder midt i mellem. 

Uanset kan være sårbart at tage skridtet, fordi det kan virke mærkeligt at invitere et fremmede menneske ind i noget meget intimt og/eller føles som en fiasko, at man er landet et sted, hvor man ikke kan klare problemerne selv. I mine øjne er noget af det modigste at række ud efter hjælp. Jeg ved godt, at det er svært - og derfor er min fornemste opgave at skabe et trygt rum, hvor I skabe det parforhold, som I ønsker og længes efter og hvor I begge kan trives. 

Billede af Kenny Eliason

Parterapi der virker

Forskningsbaseret

Jeg arbejder ud fra og er efteruddannet i forskningsbaseret terapeutisk metode Emotionsfokuseret parterapi (EFT). Et metastudie viser, at det er den mest effektive form for parterapi (Johnson et al, 1999). 

Metoden er baseret på tre psykologiske tilgang: tilknytningsteori, systemteori og oplevelsesorienteret terapi. I praksis vil det sige, at vi arbejder med at finde mønstre i jeres relation, f.eks. 

 

En omfattende metaanalyse af EFT-undersøgelse (Johnson et al, 2013) indikerer, at EFT er forbundet med signifikante forbedringer i parforholdets kvalitet og reduktion af forholdsmistrivsel. Studier har dokumenteret, at EFT i parterapi ikke blot adresserer overfladiske konflikter, men også arbejder dybtgående med følelsesmæssige bånd og behov, hvilket skaber varige forandringer (Wiebe et al., 2017). 

Det, som forskningen peger på, er også det samme, jeg oplever i min praksis. Jeg har oplevet, at par blev gift, selvom de ville skilles, da de startede forløbet. Jeg har oplevet par, som fik gang i deres sexliv efter mange år.  Jeg har også oplevet par, som gik fra hinanden, mens de gik i parterapi, men gik igennem bruddet på en måde, hvor det i højere grad blev et gennemtænkt og reflekteret valg.  

Parterapi: Services

Parterapiforløbet i praksis

Den første intensive del:

Vi starter med en parsamtale a cirka 90 min.

Vi starter med en parsamtale á 90 min. Formålet er at jeg lære jer at kende, og at I hjælper mig til at forstå, hvad I gerne vil have hjælp til. 

Herefter deler vi op, forstået på den måde, at vi har to individuelle samtaler á 60 min. Her spørger jeg ind til jer som individer for bedre at kunne forstå parforholdsdynamikken. Det er også et rum, hvor der er plads til at tale med mig uden, at ens partner lytter med. 

Efter de individuelle samtaler har vi en parsamtale á 90 min. igen, hvor vi arbejder med den problemstilling, I har taget op. 

I denne intensive del vil vi gerne holde momentum og derfor lægge de fire samtaler inden for en kort tidsramme, f.eks. inden for to uger. Det kan endda også være én dag. 

Fortsættelse: 

Herefter fortsætter vi med parsamtaler á 90 min. Det, gør vi, fordi det, der er blevet brudt i relationer, skal heles i relationer. Disse samtaler lægger vi efter behov, både ift. tidsinterval og antallet af samtaler.  

Billede af Pablo Heimplatz
Together is better_edited.jpg

Hold Me Tight kursus

Kunne I godt tænke jer flere redskaber som par?

Har I et godt parforhold, men kunne I godt tænke jer at pleje det og styrke tillid, intimitet og tiltrækning?

Har I ikke brug for terapi men et ønske om at udvikle jer som par?

Så er parforholdskurset Hold Me Tight måske noget for jer. Kurset tager udgangspunkt i evidensbaseret kursusmateriale, som lægges over enten 2 hele dage eller over 7 aftener. Jeg regner med at opstarte et forløb online over 7 aftener med start efter sommerferien. I er mere end velkomne til at kontakte mig ved interesse. 

Parterapi: About Therapy

"Emotion organizes the dancer and the dance"

Sue Johnson

Parterapi: Famous Quote
bottom of page