top of page

Camino til Santiago - kan man gå sig til mental trivsel?

Kunne du tænke dig at blive klogere på Caminoen som fænomen - og hvordan den kan hjælpe os til at komme tættere på trivsel? 

I 2019 gik jeg Caminoen. Det var personligt og eksistentielt en fantastisk oplevelse. Og det vækkede også en faglig nysgerrighed. Jeg mødte mange pilgrimme, som virkede til at live mere og mere op, jo længere de var på pilgrimsrejsen. Jeg mødte bl.a. en ung kvinde, som på tragisk vis havde mistet sin kæreste. Hun var fyldt af sorg, og selvfølgelig var hun det. Helt naturligt. Jeg mødte hende en uge senere, hvor det var helt tydeligt, at hun stadig var fyldt af sorg - men der var liv i hendes øjne på en helt ny måde. Vi fik en god snak om, hvordan Caminoen havde hjulpet hende til at bearbejde sorgen. Hun var én ud af mange, jeg mødte, som ret entydigt bare oplevede ret høj trivsel - på trods af, at det er en pilgrimsrejse, der ikke er særlig komfortable nødvendigvis. 

Jeg gik hjem og researchede forskningsartikler på området og blev overrasket over, hvor lidt jeg fandt. Tilfældigvis skulle jeg selv til at skrive speciale - så det var en anledning til at bruge tid på selv at forske i det. Så det gjorde jeg - sammen med professor Henrik Høgh-Olesen, og vi udgav en forskningsartikel om det sammen. 

Skærmbillede 2024-04-26 kl. 11.33.05.png

Vi blev klogere på, hvordan Caminoen kan forstås som fænomen og forsøgte på baggrund af vores studie og andre artikler at belyse spørgsmål om, Caminoen kan være en vej til mental trivsel. ​Svaret var overraskende positivt. Samtidig udviklede jeg en model for mental trivsel baseret på vores studie, som et værktøj til at hive nogle af de gode ting fra Caminoen med hjem.

Fanger dette emne din/jeres interesse, er det muligt at booke et oplæg/foredrag, hvor jeg kommer ud og fortæller mere om forskningen og om, hvad vi helt konkret kan lære af resultaterne. 

Skal du selv ud og gå Caminoen med et eksistentielt eller psykologisk formål? Jeg tilbyder gerne samtaler både før, under (online/telefonisk) og efter. Det kan enten være, hvis du kæmper med noget, som du gerne vil have hjælp til at bearbejde ved at gå Caminoen. Det kan også være, hvis du gerne vil have talt din oplevelse igenne, så du bedre kan integrere din oplevelse i den hverdag, du kommer hjem til. Du er velkommen til at kontakte mig eller booke en tid. 

Undervisning: Services
bottom of page