top of page
Strand om vinteren

Relationelle udfordringer

Har du svære relationer i dit liv f.eks. til din partner, mor, far, børn eller andre?

Drømmer du om at have bedre relationer? 

Har du svært ved at indgå i nye relationer? 

Har du et ønske om at være i et parforhold men har svært ved det?

Har du været igennem et brud, som du gerne vil have bearbejdet?

Er du bange for at knytte dig til andre mennesker? 

Vil du gerne være bedre til at indgå i relationer med andre mennesker?

Mennesker er sociale væsener. Nogle af os er mere introverte og andre mere ekstroverte. Men vi har alle et socialt behov, om det er stort eller småt. Og som regel er relationer noget af det vigtigste, vi har.

 

Når man spørger mennesker, der er tæt på døden, hvad de fortryder, er en af de ting, der ofte bliver nævnt, at man gerne ville have prioriteret relationer mere. Relationer har for de fleste af os ret stor betydning. Men vi bliver ikke undervist i skolen i, hvordan man er en god ven, søster, bror, mor, far eller ven. Det er læring, vi samler op forskellige steder fra - på godt og ondt. Det er ikke mærkeligt, hvis man kan få brug for en finjustering af den læring på et tidspunkt.

Det er heller ikke mærkeligt, at sår der sker i relationer og brud på relationer sætter dybe spor i os og bidrage til enormt meget smerte. Vidste du f.eks., at der er overlap rent neurokemisk i oplevelsen af fysisk smerte og psykisk smerte ved enten social tab eller afvisning? Det er derfor ikke helt tilfældigt, at vi siger ting som "jeg har ondt i hjertet". For det gør bare noget ved hele vores væsen, hvis sociale relationer ikke lykkes for os, eller hvis vi mister en relation. 

 

 Heldigvis kan den terapeutiske relation være med til at skabe heling. For det der bliver brudt i relationer, skal heles i relationer. Og relationen mellem psykolog-klient kan være en ny relationel erfaring, der kan bidrage til større indsigt og nye handlemuligheder med mennesker omkring os. 

Da parterapi er mit speciale, er jeg trænet i at have blik for relationer og fokus på at genskabe kontakt og reparerer relationer. Dét kan jeg trække meget på i et individuelt forløb også. Du kan læse mere om, hvordan jeg arbejder i det parterapeutiske rum her.  

bottom of page