top of page

Jeg holder håbet på større trivsel for dig - og vil hjælpe dig til at holde håbet selv igen. 

Vi er allesammen kede af det nogle gange. Vi har allesammen en dårlig dag i ny og næ. Og motivation er som regel også svingende - ikke noget, vi bare alle har altid.

 

Men det er ikke meningen, at normaltilstanden skal være at være ked af det, umotiveret og nedtrykt det meget af tiden eller på en måde, hvor det begynder at være til stor gene. Det kan være et udtryk for, at der er noget, der har brug for noget opmærksomhed. Det kan være ting i hverdagen, vaner, ubearbejdet erindringer, svære relationer, traumer eller noget helt andet, som bidrager til nedtrykthed og depressive symptomer.

 

Det kan være, at du har en diagnose, og det kan også være, at du ikke har. Det er ikke afgørende. Det er afgørende, at du ønsker at arbejde henimod at få det bedre og opleve mere mening og glæde i din tilværelse.  

Da, der kan være så forskellige grunde til, at man er depressiv eller nedtrykt, synes jeg også, at det giver mening, at behandle det forskelligt. Jeg skræddersyer behandlingen til dig.

Jeg har erfaring med at behandle depressive tilstande både fra min praktik i psykatrien på Afdeling for Depression og Angst. Derudover har behandlet depression i terapiforløb i hhv. min ansættelse under Blå Kors, som ekstern psykolog på en efterskole og senest i egen privatpraksis. 

Billede af Jeremy Wong

Sorg / at være pårørende

Har du mistet en, du holder af - enten fordi de ikke er her mere, eller fordi relationen er blevet brudt?

Fylder savn meget i din bevidsthed?

Har du lige mistet eller er det lang tid siden - men det fylder?

Er du bange for at miste?

Har du nogen tæt på, som er alvorligt syge?

Har du været eller er pårørende til en, som har det svært?

Er du tæt på en, som er terminalt syg - og derfor i en tilstand af ventesorg?

Sørger du over noget, som ikke er tabet af et menneske - f.eks. sorgen over mistet arbejdsevne, sorgen over en drøm, der ikke blev udlevet eller noget andet?

Har du brug for tale med nogen om det?

"Sorg er hjemløs kærlighed"

 

- er der nogen, der siger. Det, synes jeg, er meget smukt. Sorgen er nemlig den anden side af kærligheden. Når noget eller nogen, vi holder af, ikke er her længere, bliver kærligheden sorgfuld. 

Sorg er en hel naturlig del af livet. Det er vores krop og psykes måde at bearbejde et tab på. Det tager tid, nænsomhed, rummelighed og tålmodighed. Sorg kan komme i bølger og kan både komme i form af vrede, tristhed, forvirring og fysisk ubehag - og alle oplever det på hver sin måde, og i hvert sit tempo. 

 

I et samfund der går hurtigt, er der ikke sat meget tid af til bare at være i sorgen. Det, tror jeg, er meget usundt for os. For sorgen forsvinder ikke - men tager bare en anden form. Måske en form som er meget fastlåst og til større gene på sigt. 

 

Selvom sorg er naturligt (medmindre man kan tale om diagnosen "kompliceret sorglidelse"), kan det være værd at tale med nogen om det, hvis det fylder meget - og fylder i lang tid. Også nogen som ikke er ens familie eller venner. 

 

Kunne du godt tænke dig at tale med mig om det, er du velkommen til at kontakte mig eller booke en tid. 

bottom of page