top of page

Gåterapi

Vil du gå dig til mental trivsel?

COVID-tiderne gav anledning til, at mange psykologsamtaler flyttede online, og det gav samtidig anledning til, at der blev forsket mere i effekten af online terapi. 

 

Flere forskningsartikler viser, at online psykologsamtaler for behandling af angst og depression faktisk har lignende resultater som on location (eg. Alavi, 2023, ; Srirati et al., 2023). 

Om man ønsker online terapi eller i klinikken, tyder derfor på, at det mest er et præference spørgsmål for hhv. klient og psykolog. For så længe internetforbindelsen er god, kan det et online forløb være lige så effektfuldt som et, der foregår i klinikken. Nogle af fordelene ved online terapi er, at det er mere lettilgængeligt. Man skal ikke bruge tid og penge på transport. Man kan sidde derhjemme i stuen eller såmænd på sin arbejdsplads (hvis der er privatliv nok) eller på et hotelværelse i Paris. Det er helt op til dig.

 

 

Par Vandreture Udendørs

Gåterapi, dvs. psykoterapi hvor vi går en tur i naturen, kan være et alternativ til klassiske psykologsamtaler.  Det kan der være mange fordele ved. Her er nogle: 

 

1. Forbindelse til naturen: Vi ved, at naturen på et neuropsykologisk har positiv indvirkning på os (e.g. Jimenez et al., 2021; Barton & Pretty, 2010). 

2. Fysisk aktivitet: fysisk bevægelse beroliger nervesystemet og reducere angst og depressionssymptomer blandt andet (eg. Muacevic & Adler, 2023). 

3. Mere afslappet atmosfære: Nogen oplever at samtalen glider mere naturligt, når man går i naturen, end i et klinisk setting.

4. Mulighed for at inddrage indtryk og sanser: I modsætning til det kliniske rum, som er statisk, er naturen dynamisk og giver mulighed for sanseindtryk og associationer, som kan bruges terapeutisk og beroligende. 

 

Der er mange fordele grunde til at vælge naturterapi. Der er dog også mange fordele ved at vælge den klassiske vej. I det kliniske rum er der ingen andre ting, der kan forstyrrer. Vi har begge fuld fokus på samtalen og relationen. Det kan også være hjælpsomt. 

 

Hvad du vælger, er derfor selvfølgelig helt op til dig. Uanset vil jeg gerne hjælpe. 

Individuel terapi: About Me
bottom of page